Wat kan ik ermee?

De UBase bevat een diversiteit aan datasets die door software ontwikkelaars kan worden gebruikt. Deze datasets bevinden zich over het algemeen in het domein van toerisme & recreatie. Deze datasets kunnen gecombineerd worden met door de rijksoverheid beschikbare data omtrent bijvoorbeeld luchtkwaliteit, verkeersinformatie of cultureel erfgoed om nieuwe toepassingen te realiseren.
 
Provincie Utrecht stelt de datasets op de UBase beschikbaar omdat deze in enige mate met publiek geld tot stand zijn gekomen. Zo kunnen er meer nuttige toepassingen gemaakt worden die gebruik maken van al het fraais dat Utrecht te bieden heeft.
 
Mogelijkheden in toerisme
Juist op het gebied van toerisme en het aanbieden van relevante informatie aan de bezoeker, liggen veel kansen op het gebied van open data. Citymarketingorganisaties zijn in staat om te lobbyen bij de provincie of gemeentes om datasets beschikbaar te stellen. Denk bijvoorbeeld aan geografische datasets als locaties en faciliteiten van speeltuinen, parken of openbare toiletten. Gecombineerd met eerder genoemde parkeerdata, fietsparkeerdata of informatie over het openbaar vervoer kan er zo een waardevolle klantervaring worden samengesteld. Tot slot is ook bijvoorbeeld het ArtsHolland-platform een goede manier om de eigen data te verrijken met reeds beschikbare opendatabronnen op het gebied van toeristische informatie en cultuur.
 
Nu al zijn er verschillende toepassingen die gebruik maken van deze informatie: de locatiebutton (locatie gebonden informatie-app) en de kiosken op locatie zijn hier voorbeelden van. Nieuwsgierig geworden of wil je meer weten? Neem contact op via info@ubase.nl